#

Rendszerek

ISO 50001:2018 Energiagazdálkodási irányítási rendszer

Magyarországon már majdnem minden nagyvállalat használja ezt a rendszert azért, hogy tegyen a fenntarthatóbb jövőért. A magyar megfelelője az MSZ EN ISO 50001:2019. Szorosan összefügg a Környezet Irányítási Rendszerrel (MSZ EN ISO 14001:2015), ezért gyakori a vállalatoknál, hogy együtt szokták őket alkalmazni. Olyan folyamatokat segít létrehozni a rendszer, melyekkel megvalósíthatók az energiahatékonyság növelése, vagy csökkenthetők az energiafelhasználás mértéke. A sikeres bevezetésnek és működésnek alapfeltétele, hogy a vezetőség is kiemelten kezelje ezt a témakört valamint, hogy a működési folyamatokat egész cég szinten kell vizsgálni.


Rendben. De miért is lesz jó nekem ez a rendszer?

- Mert ha tényleg a szabványban leírtaknak megfelelően csináljátok a mindennapjaitokat, akkor Ti is hozzájárultok a fenntarthatóbb jövőhöz.
- Két külső fél által tanúsított rendszerrel egy beszállító kiválasztási folyamatban, helyzeti előnybe kerülhettek.
- Hatékonyabbá, könnyebbé tehetőek a mindennapi munkafolyamatok.
- Csökkenteni tudjátok a felhasznált energia mennyiségét, ezzel pénzt takaríthattok meg a vállalat egészének a mindennapi működés során.
- Növelni tudjátok az energiafelhasználás hatékonyságát. Például kevesebb gázt kell felhasználnotok egy nap a csarnok vagy irodaház fűtésére, ezzel pénzt takarítottok meg a vállalatnak és több energiahordozó marad meg a földben.
- Csökkenthetitek a széndioxid kibocsátásotokat.
- Nagyobb megbecsülést érhettek el az ügyfeleknél, hiszen Ti a mindennapi működés mellett, kiemelt figyelmet fordítottok a fenntartható környezetre is.
- A közvélekedéssel ellentétben nem csak papírhalmozás van a rendszer üzemeltetésekor. Ahol papírhalmozás van ott hanyag, nem átgondolt módon lett kialakítva az irányítási rendszer.
- Integrálható az ISO 9001-es rendszerbe.


Bármilyen kérdésed lenne a rendszerrel kapcsolatban? Keress minket valamelyik elérhetőségünkön a kapcsolat menüpont alatt, szívesen segítünk!